Sporten en Zwemmen

Sporten

DSC03947

“Kinderen bewegen tegenwoordig te weinig” stond er in de krant. Dat geldt niet op Dagpauwoog. Daar kunnen ze minstens twee uur per dag naar hartelust rennen en spelen. Er zijn twee speelplaatsen, twee grote zandbakken, een klimrek en een schommel, een heuse schommelmand, speelhuisjes, klimbomen, een voetbalveld, een speelbos en twee keer per week is het ‘wieltjesdag’ op school. Dan mogen de kinderen hun fietsjes, rollerskates, skateboarden, steppen, driewielers, eenwielers, enzovoort meebrengen, en kunnen ze naar hartelust fietsen op het hele domein. Ook na school blijven de kinderen vaak spelen, zeker als het mooi weer is en de ouders rond de zandbak verzamelen. Als het slecht weer is, mogen de kinderen in de refter spelen.

Lichamelijke opvoeding

Elke week is er turnen, ofwel worden er bewegingsactiviteiten in het kader van de projecten georganiseerd. Bewegen zullen ze! De kinderen krijgen les van een begeleidster van de leefgroep. Om te turnen moeten de kinderen pantoffels, een broekje en een hemdje of een T-shirt meebrengen. Die spullen kunnen ze op school laten, in de vakjes in de turnzaal.

Zwemmen

We gaan regelmatig zwemmen met de kinderen. Ze moeten een zwempak, een badhanddoek en een kam meebrengen. Ze rijden met de schoolbus naar het zwembad. Het zwemmen is gratis.

De kleuters van leefgroep 2 gaan 1 keer per maand zwemmen, op dinsdag in Lier. Er gaan altijd enkele ouders mee om de kleuters te helpen bij het omkleden en om mee in het water te gaan.

Leefgroepen 3, 4 en 5 gaan zwemmen in zwembad De Waterperels in Lier.

De data kan je terug vinden in onze kalender.

Wie zoekt, die vindt.

Geef hieronder uw zoekterm in.