Tuin

Groen schooldomein

“Als er een nieuwe school komt, wat wil je dan het liefst?” Het antwoord van de kinderen was simpel: “Het bos moet zeker blijven, want daar kunnen we spelen. En de zandbakken en de schommelmand ook. En de dieren.” Het schooldomein is hun paradijs. De kinderen willen na school nooit meteen naar huis, want ze willen blijven spelen. Leerlingen die lang geleden op school waren, koesteren het als een van hun fijnste herinneringen aan hun schooljeugd. Zonder al dat groen, zou onze leefschool onze leefschool niet zijn.

untitled02
untitled03

Avontuurlijk speelterrein

Het domein van Dagpauwoog is ingericht als een avontuurlijk speelplein met speelplaatsen, zandbakken, speeltoestellen, een sportveld, speelhuisjes en een speelbos. De kinderen kunnen er naar hartenlust ravotten. Wanneer de ouders de kinderen komen halen, willen die vaak nog blijven spelen. En wanneer het dan echt tijd is om naar huis te gaan, is het vaak een zoektocht om te zien waar ze weer aan het rondzwerven zijn.

untitled06
untitled21
untitled10
untitled08

Veel natuur

untitled13
untitled11

Dagpauwoog besteedt veel aandacht aan de natuur. Er is een geitenhok, een konijnenberg, caviahok en er zijn kippen. Achter de kleuterblok ligt een kruidentuin. Naast de refter is er een moestuin. En naast het sportveld ligt een afgeschermd natuurreservaat, met een houten vlonder en vijver.

untitled18
untitled09
untitled04

Wil je meer weten over de vlinder waar onze school naar genoemd is? Klik dan hier.

Wil je meer foto’s zien van de dieren op school? Die vind je hier.

Onze dieren

Wie zoekt, die vindt.

Geef hieronder uw zoekterm in.