Eten op school

Tijdens de middagpauze kunnen de kinderen blijven eten op school. Ze brengen zelf hun lunch mee. Vroeger werd er altijd in de refter gegeten. Maar al te vaak was het daar veel te druk en was er teveel lawaai. Dat was voor niemand leuk. Via het kinderparlement stelden de leerlingen voor om per leefgroep in de klas te eten. Dit werd in overleg met de begeleiders en de directeur goedgekeurd op een teamvergadering. Sinds het schooljaar 2007 – 2008 gaat het er rustiger aan toe. Leerlingen eten in hun leefgroep en de leerlingen helpen zelf om de klas netjes te houden.

De kinderen eten ook elke dag fruit, koek en drank. Ze doen dat elke voor- en namiddag, voor de speeltijd. In plaats van alle kinderen hun eigen tussendoortje te laten meebrengen, werken we voor de “koek” (ook wel “knabbel” genoemd) met een beurtrol per leefgroep. Elk kind brengt dan één keer per 5 á 6 weken “koek” mee voor de hele leefgroep. Elke voormiddag eten de kinderen samen fruit, in de namiddag een koek. Wie aan de beurt is, staat elke week in de nieuwsbrief van de school. De kinderen kozen er zelf voor om meestal water te drinken.

Vanaf schooljaar 2011-2012 start Leefschool Dagpauwoog met het voorzien van biofruit voor alle kinderen op school. Bioboer Busschots uit Koningshooikt levert seizoensgebonden fruit of groenten van biologische kwaliteit op school af. Zo kunnen de kinderen genieten van een gezond én lekker tussendoortje en moeten de ouders hiervoor niet meer zelf zorgen. Ouders betalen hiervoor een bijdrage per trimester; de rest wordt door enkele ouders geregeld. Uiteraard is deelname een vrije keuze. De prijs is democratisch gehouden.
Meer informatie over dit initiatief kan je altijd vinden bij Joy Van Riel (0495/685598) of Peggy Verheyen (0479/981611).

Wij vragen aan alle ouders

  • om gezonde tussendoortjes voor de “koek” te kiezen: liever fruityoghurt dan suikerwafels, geen suikerrijke koeken, ,…
  • eventueel zelf iets klaar te maken,
  • enkel tussendoortjes in grote verpakkingen mee te brengen.

Kinderen die jarig zijn, kunnen iets extra meenemen. Géén snoep!

Het voordeel van de beurtrol voor de “koek” en de levering van het biofruit is:

  • dat de kinderen elke dag gezonde tussendoortjes krijgen en vaak seizoensfruit eten,
  • dat er prettige variatie in zit,
  • dat het afval beperkt wordt, want grote verpakkingen zorgen voor minder afval dan kleine tussendoortjes,
  • dat het afval van het fruit op de composthoop kan.

Wie zoekt, die vindt.

Geef hieronder uw zoekterm in.