Sinterklaas speculaas

Sinterklaas speculaas

Wij kregen een filmpje van Sinterklaas! Hij vroeg ons om speculaas te bakken, want Sinterklaas houdt superveel van speculaas!

Dus aan de slag! Speculaas bakken, dat kan Els! Ze leerde ons hoe je boter moet mals kneden, suiker en bloem toevoegen, bakpoeder en kaneel erbij en 2 eitjes!

Alles goed doorkneden en de bakpieten kunnen beginnen aan hun bakronde!

Nu hadden we ook nog een jarige in de klas! Die vierden we met speculaas! Rikke is 5 jaar geworden! Gelukkige Verjaardag, lieve Rikke!

We zijn volop bezig met knutselen, sintzakken naaien en beschilderen,… Morgen maken we ook versiering voor een Sinterklaasfeest in onze klas!

Het zijn spannende dagen!

Wil je thuis ook speculaas bakken?

  • 200 gr boter mals roeren
  • voeg 2 eitjes en 250 kandijsuiker toe
  • voeg 10 gr bakpoeder en 10 gr kaneel of koekkruiden toe
  • voeg 500 gr (glutenvrije) bloem toe
  • Alles goed doorkneden en 1 nachtje afgedekt in de koelkast zetten
  • Uitrollen tot ong.1cm dik en dan kan je vormen uitsteken, of balletjes rollen en pletten!
  • 10-20 min bakken in een oven van 175°C.
  • Smakelijk, bakpietjes!!!

Sinterklaas speculaas
Deel deze post:

Wie zoekt, die vindt.

Geef hieronder uw zoekterm in.