leefschool dagpauwoog

Elyias

Ik ben 14 jaar en ga naar het VTI in Zandhoven. Daar volg ik het eerste jaar beroeps, en daar krijgen we metaal, hout en bouw. We leren al die beroepen kennen. Later wil ik verder gaan in hout en meubels renoveren. Mijn papa doet dat ook en ik wil die graag opvolgen. Hij heeft ook een winkel.
Mijn school nu is wel helemaal anders dan Dagpauwoog. Maar de meester zegt dat ik me goed heb kunnen aanpassen. Dat VTI is wel gekend als een strenge school. Er zijn veel regels, zoals in de rij staan en stil zijn in de klas. Dat was vroeger niet zo. Het zijn wel heel andere kinderen dan op Dagpauwoog. Die waren veel vriendelijker en nu plagen ze veel meer. Als er een probleem is, moeten wij dat aan de titularis zeggen. Maar ik heb nog nooit een probleem gehad, en ook nog nooit een nota.
Het leukste op Dagpauwoog vond ik het eerste jaar van de derde leefgroep. Het jaar voordien had ik veel vrienden, maar er was er een vertrokken en de anderen bleven nog in de tweede leefgroep. Maar ik heb toen heel snel nieuwe vrienden gemaakt en dat was heel tof. Ik vond het ook heel goed dat wij zelf onze contractjes konden doen en daarna onze toetsen. Zo leerden wij zelfstandig werken. En de projecten vond ik ook heel leuk. Dat project over insecten bijvoorbeeld vond ik heel interessant en ook heel plezant.

Elyias