Pimp je speelplaats

Pimp je speelplaats

Begin september waren er verschillende projectideeën. Maar niet alle neuzen stonden in dezelfde richting. Toen enkele kinderen zich aan het vervelen waren op de speelplaats vroeg ik hen wat ze nog misten om er wel een leuke middag van te maken. Zo ontstond het eerste project van het schooljaar.

Er werd volop gefantaseerd over de ideale speelplaats. Een waterglijbaan, een apenbrug, een coca-colafontein, trampolines, klimmuur, … er zaten ook veel realistische en haalbare opties tussen. Maar we moesten kiezen.

Een project over de speelplaats gaat over meer dan ‘leuk’ spelen. Je kan er ook leren. Leren samen spelen, leren zorgen voor elkaar, leren afspraken nakomen. Je kan er zelf leren rekenen en leren bomen herkennen. Het klonk als een goed plan!

Tijdens deze eerste weken van het schooljaar bedachten we nieuwe spelletjes voor op de speelplaats, visualiseerden we de afspraken van de speelplaats, maakten we de speelplaats proper en knutselde we nieuwe speeltuigen.

Dikke dankjewel aan de ouders die mee kwamen knutselen vandaag. De kinderen zullen er na de herfstvakantie van kunnen genieten.

Pimp je speelplaats
Deel deze post:

Wie zoekt, die vindt.

Geef hieronder uw zoekterm in.