leefschool dagpauwoog

De begeleiders

Leefgroep 1

Els Van de Velde

Els en ManseIk ben Els en woon samen met Steven en onze twee bengeltjes : Sten (°juli 2008) en Manse (°februari 2013) in Berlaar.
In mijn vrije tijd rij ik paard, wandelen we een boel kilometers met onze hond en spenderen we veel tijd samen met vrienden. Je kan ons ook vaak met de bakfiets tegenkomen!
In 2005 studeerde ik af. En in 2010 kwam ik op Dagpauwoog terecht. Sten voelt zich er helemaal thuis, net zoals ik.
Samen met Karen begeleid ik leefgroep 1. Karen neemt in de voormiddag de peuters voor haar rekening. De kleuters van de 1ste kleuterklas zijn dan onder mijn hoede. In de namiddag zitten alle kleuters in mijn klasje. Ze kunnen daar ook komen rusten als dat nodig is. In onze klas is er plaats om te experimenteren en om op hun eigen tempo hun talenten te ontdekken en te ontplooien. Alles beleven en heel veel ervaren. Voelen, proeven, ruiken,... het hoort er allemaal bij.
In onze klas creeëren we voor ieder kind een warme, veilige plek waar elk kind welkom is! Zo proberen wij van onze school een tweede thuis te maken voor al onze kindjes.

Leefgroep 2

Els(je) Casteels

Ik ben Elsje en ik woon in Putte.
Samen met Tess begeleid ik de 2de leefgroep. Ik ontferm me dus vooral over de kleuters van 4 en 5 jaar. Wat vooral telt, is dat zij zich thuis voelen, kunnen open bloeien en echt genieten van wat er allemaal te beleven valt.

Tess Cotemans

Ik ben Tess, kleuterleidster in Dagpauwoog.

Sinds 2002 werk ik op deze school. Ik vind het boeiend om de kinderen van peutertjes te zien opgroeien tot 'bijna-lagere schoolkinderen' en hen daarin te begeleiden. Wat me vooral aanspreekt aan onze methode is het werken met door de kinderen gekozen projecten. Dat zorgt ervoor dat ik steeds weer nieuwe uitdagingen kan aangaan en ervaringen opdoe. Ik stimuleer graag de creativiteit van de kleuters door samen met hen te knutselen en nieuwe technieken te ontdekken. Mijn liefde voor boeken breng ik over door verhalen voor te lezen. Ik geniet elke dag van de groene omgeving van onze school en vind het fijn om samen met de kinderen op ontdekking te gaan in de natuur.

Joyce Boey

JoyceIk ben Joyce. Ik woon al enkele jaren samen met mijn man, Robin en met Kwatta, onze trouwe viervoeter. We vonden enkele jaren geleden ons droomhuisje in Heist-op-den-Berg en zijn deze woning grondig aan het verbouwen. Ik doe het graag en het is ondertussen een soort van hobby geworden.
Sinds 2010 ben ik afgestudeerd op de KHK in Vorselaar. Ik hou ervan om creatief bezig te zijn en ik hoop dat ik die creativiteit kan botvieren in de klas. Ik kijk al uit naar wat we dit schooljaar allemaal gaan beleven.

Leefgroep 3

Thaïs Mortelmans

Ik ben Thaïs en ik woon in Lier.
Ik studeerde af als kleuterleidster in 2000 en startte meteen in het methodeonderwijs in een Freinetschool. Daar werkte ik halftijds bij de kleuters en deed halftijds mee met de projecten van de kinderen van het 1ste en 2de leerjaar. Samen met de kinderen groeide mijn passie voor letters. Wanneer je leert lezen, gaat er een hele wereld open! We schreven brieven met een correspondentieklas uit Oudenaarde, de 4 tuinen. De begeleidster daar is een krak in natuurlijk lezen! Ze heet Hilde de Vos en leerde me hoe je kinderen op een natuurlijke wijze leert lezen en schrijven.
Sinds 2005 ben ik op Dagpauwoog.

Pieter Vansteenbeeck

Ik ben Pieter, papa van Hopper en Perre, getrouwd met Betje. Sinds 2000 geef ik les in het tweede leerjaar in het regulier onderwijs. Ik heb er een fantastische tijd gehad. Nu hoop ik echter nog meer bezig te kunnen zijn met de essentie: het geluk van elk kind dat mag leren en ontdekken op zijn eigen tempo. Ik ben blij dat ik deze keuze heb kunnen maken als leerkracht en ben ervan overtuigd dat Dagpauwoog hiervoor de juiste school is.
In mijn vrije tijd vind je me achter mijn drumstel. Met mijn groep Casablanca Carambol Company spelen we rockabilly. Met the Fabulous Moonrakers gaan we nog wat verder in de tijd met rhythm 'n blues swing. Daarnaast hou ik veel van fietsen, de natuur en skiën.

Leefgroep 4

Karen Claes

Ik ben Karen en ik woon in Grobbendonk samen met mijn man en twee kindjes, Mathijs (° juli 2008) en Marlies (° juli 2011).

Michel Verschaeren

Ik ben Michel, 28 jaar en afgestudeerd aan de lerarenopleiding te Mechelen. Ik woon momenteel in Mechelen, maar Koningshooikt is niet onbekend voor mij. 25 jaar geleden schreven mijn ouders me in als leerling van Leefschool Dagpauwoog. Een keuze waar ik hen enorm dankbaar voor ben. Door de ervaringsgerichte werkvormen en de focus op het sociaal-emotioneel welbevinden, is Leefschool Dagpauwoog altijd een tweede thuis geweest. Ik leerde hier creatief zijn, zelfstandig werken, communiceren met anderen, een warm hart te hebben voor elkaar, ... De school bracht het best in me naar boven.

Als begeleider wil ik al het mooie dat ik hier leerde doorgeven aan de kinderen van vandaag. Leerkracht zijn is voor mij ook nog nieuw, maar ik heb er zin in om samen met de kinderen deze wereld te gaan ontdekken. Ik wil werken aan een klas waar kinderen zich goed voelen, zichzelf kunnen zijn en fouten maken mag. Zodat ze met plezier naar school komen, zich geapprecieerd voelen en weten dat ze er nooit alleen voor staan.

Leefgroep 5

Sarah Verrees

Ik ben Sarah en woon in Vremde.
In mijn vrije tijd geef ik turnles bij Gymteam Vremde, ga ik kleiduifschieten en hou ik van rustig iets drinken met vrienden. Daarnaast zetel ik in de gemeenteraad van Boechout. Een goed gevulde agenda is dus zeker niets nieuws.
Ik werk nu ondertussen anderhalf jaar op DPO en heb het hier enorm naar mijn zin. Ik hou van de uitdaging om elke dag weer nieuwe dingen bij te leren van de kringen en de projecten.

Bert Van De Vondel

Ik ben Bert, 23 jaar oud. Nog niet zo lang geleden studeerde ik af als leerkracht lager onderwijs en nu mag ik beginnen als begeleider van leefgroep 5. Spannend! Ik heb er alvast ontzettend veel zin in en hoop dat we samen een super jaar tegemoet gaan!
In mijn vrije tijd zit ik ook niet echt stil. Reeds enkele jaren probeer ik zo veel mogelijk groenten zelf te kweken, het hele jaar rond. Daarnaast heb ik onlangs mijn eerste stapjes gezet als duivenmelker! Duiven zijn niet de enige dieren die bij mij thuis te vinden zijn. We hebben ook een hond (Mil), twee poezen (Spik en Spok) en ook nog enkele kippen.
Dan heb ik nog een beetje tijd over om toertjes te rijden met mijn rode 2pk'tje. Om deze rijdend te houden, volgde ik vorig jaar een cursus lassen. In september begin ik met een cursus fietsenmaker. Het blijven leren boeit me enorm, zowel binnen als buiten de klas. Ik ben er dan ook zeker van dat het een leerrijk jaar wordt voor iedereen!

Zorgcoördinator

An Vingerhoets

Levensbeschouwelijke vakken

Kelly Verbinnen

Rooms katholieke godsdienst.

Eline Ouwendijk

Zedenleer.