Covid richtlijnen

Covid richtlijnen:

 • Ouders krijgen in deze fase toegang tot het schoolterrein om de kinderen te brengen en af te halen, je dient wel een mondmasker te dragen en SD te bewaren. Zo kunnen we elkaar toch nog even begroeten en hebben jullie de mogelijkheid om wat kennis te maken met andere ouders en begeleiders. We missen jullie wel! Om de spreiding van ouders toch wat haalbaar te houden, vragen we om slechts één ouder per gezin, met mondmasker en respect voor SD (social distancing) We rekenen op de verantwoordelijkheidszin van alle ouders zodat we de toegang tot ons domein zo lang mogelijk kunnen aanhouden. Alvast bedankt daarvoor!

Toegang tot de lokalen is helaas niet mogelijk voor alle ouders tegelijk, daarom willen we jullie vragen om de gebouwen niet te betreden, tenzij je op voorhand afgesproken hebt met een begeleider. De mondmaskers gaan voor begeleiders en ouders dus wel altijd nodig zijn indien er geen afstand bewaard kan worden. Naast het handen wassen en aangepast poetsschema kunnen we wel wat.

 • Leefgroep 1: toegang langs speelpleintje achteraan
 • Leefgroep 2: toegang langs de kleuterrefter
 • Leefgroep 3: toegang klas Thaïs langs de kruidentuin
 • Leefgroep 4: toegang klas Karen langs de keuken
 •                        Toegang klas Michel lang het pluishuis
 • Klasbubbels worden gezien per leefgroep en worden in de lokalen gerespecteerd.

We willen jullie uitdrukkelijk vragen om zeer aandachtig te zijn op de ziektesymptomen en om zieke kinderen thuis te houden. Dus verzorg jezelf en elkaar maar goed ☺ zodat we de kinderen alle dagen in goede gezondheid kunnen ontvangen. De klassen worden veel verlucht, ook tijdens de lesmomenten. We willen daarom vragen om de kinderen voldoende warm te kleden. Graag verschillende laagjes, zodat er altijd nog een truitje aan- of uitgetrokken kan worden. 

 • Tijdens de speeltijden mogen de kinderen vrij spelen, in open lucht hoeven de klasbubbels niet. 

Tot opluchting van velen is de schommelmand nu voor iedereen toegankelijk, 😉 hopelijk blijft code geel een gans schooljaar, anders dienen we de speelplaats weer op te delen. We duimen!

 • Zwemmen gaat door

We gaan weer maandelijks zwemmen, deze data ontvangen jullie binnenkort.

 • Knabbel

Biofruit van Busschots wordt terug opgestart. De namiddagkoek verloopt via ons beurtsysteem. Helaas mogen de ouders zelf geen lekkere dingen meer maken… dus voor dinsdag- en donderdagnamiddag vragen wij ,niet afzonderlijke verpakte, gekochte knabbels. Je vindt de beurtrol in de wekelijkse nieuwsbrief.

 • Forum op vrijdag

Het wekelijkse forum zullen we voorlopig nog niet inrichten omdat we hierbij de maatregelen onvoldoende kunnen respecteren. Misschien ontstaan er her en der welke creatieve initiatieven om een groepsgevoel in meer beperkte kring te realiseren. We houden jullie op de hoogte.

 • Projectwerking

We gaan zeker weer ervaringsgericht aan de slag met de kinderen , al zal het maken van uitstappen wel veel beperkter zijn door al de maatregelen. Toch hebben we er het volste vertrouwen in dat we fijne, leerrijke projecten kunnen realiseren. We zijn benieuwd wat er allemaal zal komen!

Wie zoekt, die vindt.

Geef hieronder uw zoekterm in.